myelfstrand

Kategori: HORSES

Min modiga tjej


I lördags var det dags för årets KM och jag hade kommit med på Tindra, då det inte gick (enligt mig) så bra på hoppträningen vi gjorde på alla hjärtans dag så fick jag lite "Varför valde jag henne för?" och där har jag som tur är världens bästa mamma som säger till när jag töntar mig. För oj vad jag oroade mig i onödan, tjejen som ville skena i panik från läktaren sist var modigare än någonsin! Det började redan på framhoppningen där hon först nästan verkade trött, men när hon fattade att det var hoppning på g så dundrade hon på med härliga och jämna språng. Väl inne på banan red jag fram till läktaren, stannade och lät henne titta på det läskiga samtidigt som jag pratade med henne. Reaktionen? Det var som att hon berättade för mig vilken tönt jag var som trodde att hon skulle vara rädd för det där. Rundan gick galant trots en ganska svår bana och till min stora förvåning blev vi placerade! Världens bästa Tindra.

Världens bästa Amidala

Var med på en hoppträning i lördags där jag red Amidala. Det gick sjukt bra, full rulle som alltid med henne men ändå kontrollerat och både jag och ansvarige för träningen var nöjda! Sjukt vad lite bra ridning gör för humöret alltså, finaste tjejen.

Indianponnyn.


Hoppade fina indianponnyn Mowgli igår! Första gången jag red honom och rackarns vad annorlunda häst från Amidala som jag ridit de senaste gångerna, racerturbo jämfört med trött och tung haha! Otroligt duktig kille dock, det enda är att han inte orkar bära sig själv men han försöker och det är det viktigaste! Lär bli ett par gånger till på honom och det ser jag fram emot.

Turbotjejen.


Igår red jag ett dressyrpass på min favorittjej, så härligt att vi hittar varandra mer och mer för varje gång nu. Och satan vad vi kompletterar varandra, jag får henne att bli lugn och hon tvingar mig att sitta tillbaka som jag är förfärligt dålig på när det kommer till snabba hästar. Det märks att man är lite mer för hoppning när det kommer till sitsen, fort ska det gå!

Mina favoriter


En liten glimt av min nya väst från Kingsland som blev min i Göteborg!

Morgondagens ridning blev ett dressyrpass på Amidala, vi klickar direkt i hoppningen men i dressyren är vi två så olika. Igår kom vi dock lite nämre, jag hittade lite fler knappar och hon tog det lugnare nu än att bara springa ifrån arbete som hon annars gör med mig. 

Fick passa på att gosa med min saknade Presto när jag höll honom åt Charlotte också, min fina prins.

Gothenburg horse show

Back to business, hemskt. Hade det alldeles för bra i Göteborg med mamma, vi var där onsdag till lördag och det var så otroligt bra dagar! Hur mycket hoppning som helst som jag älskar, har hejat, varit nära till andnöd under svenskarnas rundor och jublat när de varit felfria. Jag har även shoppat (alldeles för mycket) men är så otroligt nöjd med allt, både ridkläder och vardagskläder, bla. en ny vårjacka!

Just nu känns det otroligt trist att sitta i skolan igen när man vant sig med hotellfrukost, shopping, horse show och att leva livet i Göteborg.

Mot Värmland!

Närmare bestämt Karlstad! Ska möta upp mamsen som åkt dit från Oslo, vi stannar där en natt hos min saknade gammelmoster innan vi imorgon packar bilen för Göteborg och...hhorse show! Så otroligt taggad inför det, vi har biljetter till onsdag kväll då det är clinic med Pether Markne och sedan en heldag på fredagen!

Min fina tjej

Måndagar innebär ridning och denna vecka blev det Tindra igen, har ridit henne 3 gånger i rad nu och det märks verkligen skillnad när man börjar lära känna varandra. Har utvecklats mycket på grund av detta, min sits är bättre och jag har äntligen lyckats komma ner i sadeln. 

Jag är dock lite orolig över min rygg som spökat rejält på sista tiden. Jag sitter lite kupad för att det gör så otroligt ont i ryggen när jag skjuter fram magen och bröstet, inte roligt alls. Ska besöka naprapat eller massör och hoppas på att det blir bättre!

Tindra var lite på tårna under hela lektionen då det lossnade snö från taket. Dålig timing när vi övade halter, stå stilla var inte hennes starka sida igår precis. Men hon är så fantastisk denna tjej!

Lusselelle elva nätter före jul.

Lucia och allt idag, för mig har den firats traditionsenligt med mamma på Ågestas luciashow. Lika bra som alltid men det känns fortfarande lite sorgligt att inte vara en del av luciatåget, utklädd till pepparkaka sittandes på min stora kärlek Peppe. Jag och mamma åkte och handlade mat efteråt och lagade en riktigt god färsk pasta med en gräddig sås med lövbiff, champinjoner och vitlök! Sen dess har vi pratat kvällen igenom och nu ska det bakas lussebullar!

Gårdagens markarbete.


Gårdagens måndagslektion bestod av markarbete på denna rallybrud. Inte ridit henne mycket alls och det märks kan jag säga. Känns som att jag gått från att ha ridit i 11 år till att vara nybörjare..hoppas verkligen att vi kan börja klicka snart!
Jag fick iallafall en omgång rätt, får vara glad för det lilla och hoppas att det blir bättre nästa gång!

Min fyrbenta prins.


Äntligen alltså. Efter nästan ett år så föll poletten ner och allt bara klickade.
Igår ville jag nästan gråta av glädje när dressyrpasset var slut, aldrig tidigare har det gått så bra på min fina kille. 
Han brukar alltid antingen springa ifrån arbetet, bita tag och bara bli lång eller strutta sidledes när han inte orkar längre. Igår gick han i perfekt balans genom hela passet. Blir så stolt över min lilla bebis!

Det blev ingen typisk måndagsbild igår, så det fick bli 3 äldre bilder från olika hopptillfällen. 

 

Hästmåndag

Efter en skoldag som ändå kändes hyfsat skön, så bar det iväg till stallet med sällskap av Hannah.

Sitsträning och lite dressyr väntade där på min älskade Presto. Oj vad det märks hur mycket de tappat under sommaren, orkar bara jobba max en långsida innan han kastade med huvudet och tvärade för att komma undan hjälperna. Men snart är vi där igen!

Nu måste jag krypa ner i sängen, imorgon går jag 8-17 så lär vara mer än död när jag kommer hem.

Hööks.

Tanken var att endast köpa pannbandet som jag velat ha, men ni vet hur det är. Nu tyckte jag dock att jag höll igen rätt bra ändå! Dock är allt som kom med nödvändigheter, och grimskaftet som faktiskt bara kostade 29 kronor fick följa med. Nu är det bara lite tränings/tävlingströjor som ska införskaffas. Sen får hästgarderoben nog lov att vila ett litet tag..

Provridit!

Hallå igen! Har en heel del att prata om sen sist men vi måste börja med provridningen jag var på idag. Jag och Josefin åkte ut till Vaxolm för att prova en jättefin hoppkille, Leo. En riktig dröm att hoppa då han hade full koll på läget, men dressyren satt inte riktigt och därför blev det en riktigt svår anridning på honom mellan hindren.

Varför vi är och provrider är för att jag och Karin kommer bli medryttare/halvfodervärd hos Josefin som är på jakt efter en eller helst två hästar. Vi kommer bli världens bästa team och det känns riktigt bra att vara med från början med hästarna!
Har bara ett av sprången på film, är riktigt onöjd med anridningen då jag som sagt inte kände mig alls i balans på den hästen.

                                                                               
 

KM Terräng 2014 -

Det blev en fjärdeplats för mig och Armani i lördags, irriterande nära men försöker att hålla borta min sura miner. För fy satan vilken guldponny han är. Den lite halvtrötta 14-åringen sprang snabbare än vinden och öronen var så framåt att de skulle kunnat fastna där. Herregud vad jag var nöjd, fick dessutom en hel del komplimanger efteråt av ridlärare, vilket för min del gav mer än en pokal i handen.

Min älskade Armani, kan vi bara leva om dessa 4 minuter för resten av våra liv?