myelfstrand

Svar på kommentar: DIY Marmorbricka

Hejhej! Vill ha en bricka, men tyckt det varit svårt att hitta en som passade mina önskningar och kom in på detta inlägg av en slump och tänkte bara fråga hur du gjort? Du hade en tavelram sedan tidigare och köpte en träskiva på Bauhaus sen klädde den i plasten, eller? :) Jättefint blev det!

Hej! Stort tack för din kommentar, blir otroligt glad av dessa! Jag använde mig av en tavelram som jag hade hemma från Ikea. En tavelram är perfekt på det sättet att du får dit kanten på brickan, vill man inte ha kant funkar vilken träskiva/glasskiva hur bra som helst! 

1. Ta fram ramen/skivan du ska använda dig av
2. Om det är en ram, ta bort glasskivan, fästet och dra bort "plupparna" i sidorna med en tång om dessa finns. Låt endast kartongbiten ligga som botten. Blir kartongen ojämn så kan du limma den mot ramens kant med hjälp av limpistol.
3. Börja måtta sidorna och klipp ut i plasten. Jag använde mig av dekorplast från Bauhaus, istället för att klä hela i ett stycke så måttade jag varenda sida och klippte till, om man ska plasta in en låda eller liknande så är det lättare att ta hela i ett stycke men då brickan "går ner"  under kanten så blir det lätt ojämnt!
4. Lägg nu på glasskivan ovanpå plasten i mitten, detta gör att ytan blir mycket glansigare och ser mer äkta ut! Den gör också att kartongen får en tyngd och inte böjer sig uppåt.

LYCKA TILL! 

Kommentarer

Laddar kommentarer...
Visa alla kommentarer
Formuläret laddas