myelfstrand

Gamla Enskede Bageri


Tommy gick upp tidigt imorse för att öppna på jobbet, jag drog kvar mig ett tag i hans säng innan mamma kom och hämtade mig. Vi åkte då till gamla enskedes bageri, vår favorit! Blir lika övertygad varje gång att det är i Gamla Enskede vi vill bo. Handlade riktigt gott nygräddat bröd och åkte hem för att äta frukost. Älskar kvalitetstid med min fantastiska mamsi!

Min fina tjej

Måndagar innebär ridning och denna vecka blev det Tindra igen, har ridit henne 3 gånger i rad nu och det märks verkligen skillnad när man börjar lära känna varandra. Har utvecklats mycket på grund av detta, min sits är bättre och jag har äntligen lyckats komma ner i sadeln. 

Jag är dock lite orolig över min rygg som spökat rejält på sista tiden. Jag sitter lite kupad för att det gör så otroligt ont i ryggen när jag skjuter fram magen och bröstet, inte roligt alls. Ska besöka naprapat eller massör och hoppas på att det blir bättre!

Tindra var lite på tårna under hela lektionen då det lossnade snö från taket. Dålig timing när vi övade halter, stå stilla var inte hennes starka sida igår precis. Men hon är så fantastisk denna tjej!

Termometerkampanjen.

För barn som har drabbats av cancer behövs det termometrar, massor! Barncancerfonden Stockholm Gotland har nu startat en lätt insamling där vi kan få in pengar till att köpa dessa termometrar till drabbade familjer, för att underlätta deras vardag. Köp en termometer du också och sprid länken på alla ställen du kan! Stor kram.

 

Här hittar du termometerkampanjen!

Att markera en möbel.

Igår när jag var i full gång med allt borrande och trixande så satte jag även upp en ny hylla i mitt rum. Har velat ha ett simpelt hyllplan ovanför sängen ett tag nu, det har sett riktigt tomt ut innan och nu kan man sätta upp lite fint för att få en bra punkt på väggen! Sitter fortfarande och klurar ut de sista detaljerna för min sänggavel som min farbror ska göra åt mig, så den här hörnan kommer vara hur mysig som helst inom en snar framtid. Det gör verkligen stor skillnad att ha ett hyllplan/lampa eller liknande, något som gör att föremålet som här är sängen, ramas in!

Tips för ansiktet!

Jag har som många andra svårt att hitta produkter som passar min hy, och har ännu svårare för att unna mig själv lite dyrare, men bättre produkter. När jag och mamma var på en ansiktsbehandling i höstas så lyckades hon i kassan övertala mig om att den här scruben vad en värd investering för mig själv. Hon hade använt sig av den under behandlingen och jag kände därför att den verkligen var bra! Har tidigare använt en scrub från Neutrogena, dvs 60 kronor på ICA, värt tyckte jag. Nej sa tjejen som var proffs. Den är inte dålig, men det håller inte att tänka att den är billigare då du behöver en rejäl klick för att täcka ansiktet. Den här som jag har köpt nu kräver bara en liten klick då den är så otroligt dryg. Det dröjer alltså inte länge innan du är uppe i summan du lika gärna kunde köpt en bättre produkt för, från början!

Med den här känner man dock att den verkligen går ner på djupet i porerna, utan att irritera. Scruben gick på runt 350-400 vad jag minns och finns på de flesta hemsidor för hudvård (Eleven.se, lyko.se osv!)

Nu är glada julen slut.

Julpynt må vara supermysigt, men oj så man tröttnar på det till slut. Eftersom jag varit hemma idag passade jag på att göra mig av med allt. Jag är för rolig när jag är hemma alltså. Först fastnar jag i soffan och kollar allt jag spelat in när jag inte har haft tid för tv-tittande, sen blir jag rastlös deluxe och städar hela lägenheten inklusive gör om så mycket jag kan. Härligt. 

Nu har julgranen blivit utbytt mot en stativlampa och allt det röda mot grått och lite lila nyanser. Jag vet att jag inte är ensam med att ha svårt att kasta ut (i mitt fall, packa ner) julgranen just för att den ger ett så härligt sken med ljusslingorna. Jag testade därför på att hänga ljusslingan runt fönstret som annars ser så tomt ut, och stoppade resterna i en lila ljuskruka. Mysiga ljuset i ny klädsel helt enkelt!

Välbehövliga dagar som dessa

Min praktik på föreningen är i full gång och allt känns toppen. Idag jobbar jag hemifrån och ska därför se till att få iväg lite mail, skriva på föreningens blogg (som ni hittar här) och få lite andra nyttigheter gjort. I EM ska jag träffa pappa och åka iväg till Bauhaus för lite händigheter, ska nämligen sätta upp hyllor och byta vattenlås i badrummet idag. Heja en varierad vardag!


Fyra veckor

Efter endast två skoldagar efter jullovet så hoppar jag imorgon på fyra veckors praktik. Det känns fantastiskt och de kommer verkligen med en bra timing. Jag kommer att vara på Barncancerfonden i vår Stockholmsförening i år igen, detta för att ha möjligheten att kunna lägga ner tid på att göra det jag vill/ska där, men även för att kunna jobba med lite skolarbeten som kommer att behövas under tiden. 

Jag ska verkligen se till att effektivt använda mig av dessa veckor på bästa sätt, planering och strukturering för att effektivisera arbetet. Är riktigt taggad. Redo

New years eve

Då våra nyårsplaner behövde ändras hastigt i år så gjorde jag och Tommy det bästa av situationen. Kvällen innan bokade vi en natt på Elite Palace hotel inne i stan. Vi checkade in runt 4, tog en fördrink i hotellets bar innan vi gick upp till rummet igen för att duscha och fixa oss inför kvällen. Vi hade bokat bord på STHLM tapas klockan 8, vår favorit. Tog en promenad dit för att äta och dricka gott. Lite efter klockan 11 promenerade vi bort till St.eriksbron där vi kollade fyrverkerier, pussades på tolvslaget och var lyckliga. 

Det var verkligen en fantastisk nyårsafton och efter en stor och god hotellfrukost åkte vi hem - mer än nöjda.

Christmas

Long time no see, har så mycket att blogga om nu att jag blir helt spridd om var jag ska börja! Får helt enkelt börja där jag slutade, vilket var innan jul. Min fina bror kom hem från Norge och all vaken tid spenderades med honom. Han jag och mamma handlade, lagade julmat och kvällen innan julafton slog vi oss ner i soffan med julskinka och ett glas cava. 

Julafton var lugn och härlig och firades här hos mamma för första gången, matkoman var ett faktum och när gästerna gick klockan 8 satt vi uppe till klockan 3 med julfilmer i soffan. Juldagen firades hos pappa för att sen ha julklappsöppning med min fina Tommy, som levererade i vanlig ordning.

Upp