myelfstrand

Gårdagens julmarknad!

Gårdagen var fantastisk, vi hade premiärförsäljning av Barncancerbandet och sålde hela 60 band på 3 timmar!

Nu ser vi fram emot beställningar till jul, beställ ett ni också på Barncancerbandet.se!

Lusselelle elva nätter före jul.

Lucia och allt idag, för mig har den firats traditionsenligt med mamma på Ågestas luciashow. Lika bra som alltid men det känns fortfarande lite sorgligt att inte vara en del av luciatåget, utklädd till pepparkaka sittandes på min stora kärlek Peppe. Jag och mamma åkte och handlade mat efteråt och lagade en riktigt god färsk pasta med en gräddig sås med lövbiff, champinjoner och vitlök! Sen dess har vi pratat kvällen igenom och nu ska det bakas lussebullar!

Sturebadet Haga.

I lördags efter en hektisk jobbdag tog jag med mig Tommy till Sturebadet i Haga. Det var hur underbart som helst och vi båda kände verkligen att en visit på ett spa gör en sån otrolig skillnad för både kropp och själ. Att inte behöva tänka på några tider eller problem. Det var nästan inga där vilket var jätteskönt, satt helt själv i bastun med en hårinpackning och bara njöt!

Kan verkligen tipsa er om detta, nu drömmer man om pengar till att kunna gå dit var och varannan dag...

Stresslösningar.

Jag har verkligen haft koll på läget de sista veckorna, men nu när allt det sista ska in innan jullovet så ändrades det direkt. Deadlines som flyttades för att folk i min klass vill skjuta upp saker, uppgifter var svårare än väntat osv. 

Sitter just nu och försöker strukturera upp allt med hjälp av almanacka och to do-listor! Vet verkligen inte vad jag vore utan dessa listor alltså.
Mitt starkaste tips för dessa är att rangordna dem i prioriteringsregel och att inte skriva upp för många på en gång! Skriver du upp ett helt A4 kommer du känna dig värdelös för att du inte kommer någonstans, börja med att skriva upp 4-5 punkter i taget och stryk dem sen med överstrykningspenna, sen fyller du på med fler punkter. På det här sättet känner du dig grym som betar av punkt för punkt!

Barncancerbandet UF.

Vårt uppstartade UF-företag har äntligen fått fram produkten vi länge filat på och noggrant valt ut material till. Barncancerbandet, vi insåg att det saknas ett band liknande Rosa bandet, fast till barncancer! Nu är bandet äntligen producerat då vi hade en riktig tomteverkstad på lektionen. 

50 kronor kostar banden där 25 kr per band går till Barncancerfonden Stockholm Gotland. De jobbar hårt för stöd och information till drabbade barn och deras familjer med allt från leksaker till syskonläger. 

Just nu sker beställningar  endast via vår mail Barncancerbandet@outlook.com!

God damn cold

Fy alltså. Är så trött på denna kyla nu och ännu tröttare på mörkret.. sitter just nu och pluggar (surprise) och känner hur jag bara klär på mig mer och mer kläder utan att sluta frysa. 3 tröjor och händerna är fortfarande iskalla..nu vill jag ha sommar igen!

Climbing on a wall

Förra året så skulle vi välja 2 individuella kursval, ett av mina föll på Idrott 2 och det är jag verkligen glad för. Dels för att det är en bra chans till ett bra betyg i det och dessutom för att jag inte skulle klara av ett till plugg-ämne nu sista året när vi har så många andra tunga ämnen. Men det bästa är att vi gör så otroligt roliga saker! Det är allt från killarna mot tjejerna i fotboll, nejnej. Vi dansar zumba, vi spelar badminton, vi ska rida senare på terminen (!) och i fredags var vi iväg och klättrade. 

Jag var otroligt nervös då jag är löjligt höjdrädd, men ändå taggad. När vi började på den första väggen kom jag inte många meter innan jag behövde bli nedhissad. Sen var det en riktig adrenalinkick som skrek till i kroppen och jag bad om att få klättra upp igen direkt efter. Denna gång kom jag högst upp utan problem. Jag hittade dock min grej senare, Bouldering! Klättring utan rep helt enkelt, man klättrar på helt snea och väldigt låga väggar vilket kräver sjukt mycket styrka innan man hoppar tillbaka ner på tjockmattan. Så kul!

Upp